Zeiljacht kopen of huren?

Lekker varen op het water is een droom van heel veel mensen. Bijna niemand is echter in het bezit van een boot. Sommige mensen wonen niet dichtbij het water, anderen hebben simpelweg niet genoeg geld een vaartuig aan te schaffen. Voor deze mensen is huren een goed alternatief. Een zeiljacht huren is een stuk goedkoper dan deze met eigen geld aanschaffen. Wat zijn de voordelen van huren?

  • Geen enorme investering
  • Geen onderhoud
  • Geen stalling nodig

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet van te voren een grote berg geld hoeft op te hoesten. Hiernaast heb je geen onderhoudskosten aan de boot en hoef je deze ook niet te stallen. Met name de stalling van de jacht in de winter kan een flinke duit kosten. Het feit dat jij niet verantwoordelijk bent voor het lot van de schuit is natuurlijk best wel wat waard. Kortom: ben je niet in staat om een boot te kopen, dan is het huren van een exemplaar een zeer goede optie!  

Mogelijkheden zijn divers

Er zijn een heleboel verschillende aanbieders; een zeiljacht huren is nooit twee keer hetzelfde! Soms mag je er heel ver mee varen, andere keren moet je dicht bij de kust blijven. Soms mag je overnachten aan boord, soms moet hij ’s avonds weer in de haven liggen. Kijk goed naar de mogelijkheden die je hebt bij het reserveren. Heb je geen geld voor een echte jacht, dan kun je natuurlijk ook voor een iets kleiner model gaan! Een zeilboot huren is net zo leuk als het huren van de grote broer, je bent alleen net iets minder geld kwijt. Zorg dat je altijd goed voorbereid op pad gaat, je moet de haven altijd weer veilig kunnen bereiken.