Wild kijken in Zambia

De verwende vakantieganger heeft alles al zo’n beetje gezien. Maar dan ben je nog niet in Zambia geweest. Zambia heeft verrassend veel ongerepte natuur en wild waar je indrukwekkende safari’s kunt doen.

De beste tijd om op safari in Zambia te gaan is in de zomermaanden van het noordelijk halfrond want in de winterperiode is het veel te nat om te doen. In Zambia is het dan zomer. De wegen zijn niet goed begaanbaar in de zomer. Het is leuk om met een safarivoertuig met een ervaren ranger op zoek te gaan naar de wilde dieren. Je hoeft niet lang te zoeken. De rangers kunnen je heel veel vertellen over de dieren en het gedrag van deze dieren.

Een bezoek van de Victoria Falls, op de grens met Zimbabwe, is een must see als je toch in Zambia bent. Je kunt ook een paar dagen strand inplannen op je vakantie bij bijvoorbeeld Lake Malawi. Je vindt hier heerlijke lodges, voor een ontspannen nachtrust. Ook kun je er heerlijk eten bij de typische Afrikaanse restaurantjes.

Met een rondreis Zambia valt er van alles te beleven voor de natuurliefhebber. Wat dacht je van een wandelsafari of een safari per kano? Per kano kun je over de machtige Zambezi rivier met Mana Pools aan de Zimbabwe zijde en Lower Zambezi N.P. aan de kant van Zambia met als achtergrond machtige bergketens.

Zelf met een huurauto door Zambia? Dat is eigenlijk alleen maar weggelegd voor de ervaren reiziger. Zambia is een veilig land maar de wegen zijn slecht, waardoor je veel tijd kwijt raakt aan de reisdagen. Maar weinig toeristen huren zelf een 4×4 omdat dat duur is en de verhuurbedrijven niet helemaal betrouwbaar.  Een 4×4 kampeersafari kun je beter maken in Botswana, Zimbabwe, Namibië of Zuid Afrika. Je kunt beter een rondreizen met een gids door je reis te boeken bij http://www.oryxprivatetours.nl/zambia.